wróć i sprawdź
więcej przepisów

Choinka - przekąska!

Składniki:

  • ciasto na pizzę – gotowe lub domowej roboty
  • mozarella do pizzy (w kostce)
  • 1/4 szklanki roztopionego masła
  • 1 łyżka cienko krojonej bazylii
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • sos pomidorowy

Wykonanie:

  • wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia.
  • Ciasto podziel na 2 części i uformuj z niego 33 kulki. Możesz też zrobić jeden długi wałek i podzielić go na 33 części.
  • Pokrój ser na kosteczki o wymiarach 1 x 1 cm i każdą część obklej dookoła ciastem formując na powrót kulki.
  • Wszystkie 33 kulki wyłóż na blasze tak, by się stykały i tworzyły razem choinkę.
  • Piecz w piekarniku rozgrzanym do 250 °C przez około 8 minut.
  • W czasie, gdy kulki będą się piekły, roztop masło i dosyp do niego zioła.
  • Upieczone kilki smaruj masłem i podawaj od razu w towarzystwie sosu pomidorowego doprawionego do smaku szczyptą cukru.

Dziękujemy za Waszą pomoc!

oznacz nas #slodkielaczynaswieta
aby wspólnie szerzyć misję SOS Wiosek Dziecięcych

Obserwuj nas i bądź na bieżąco
z naszymi nowościami: