wróć i sprawdź
więcej przepisów

SUSZONE OWOCE W CZEKOLADZIE

Czas przygotowania: 10 min

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki Cukru Pudru Diamant
  • 3 łyżki kakao
  • 5 łyżek śmietany
  • szczypta cynamonu
  • śliwki, morele, figi, żurawina lub inne suszone owoce
  • do dekoracji: orzechy, wiórki kokosowe, cukier dekoracyjny Diamant

Wykonanie:

W rondelku rozpuść masło i dodaj: cukier puder, kakao oraz śmietankę. Wymieszaj i podgrzej, aż składniki się połączą. Dodaj odrobinę cynamonu. Owoce nakłuj na patyczki do szaszłyków i zamocz w polewie czekoladowej. Owoce odłóż na ruszt, aby nadmiar czekolady spłynął. Przed zastygnięciem dekorujemy tym, co mamy pod ręką – z doświadczenia wiemy, że najlepiej radzą sobie z tym małe rączki dzieciaków!

Dziękujemy za Waszą pomoc!

oznacz nas #slodkielaczynaswieta
aby wspólnie szerzyć misję SOS Wiosek Dziecięcych

Obserwuj nas i bądź na bieżąco
z naszymi nowościami: