


Choinka - przekąska!





Składniki:
- ciasto na pizzę – gotowe lub domowej roboty
- mozarella do pizzy (w kostce)
- 1/4 szklanki roztopionego masła
- 1 łyżka cienko krojonej bazylii
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- 1 łyżka posiekanego rozmarynu
- sos pomidorowy
Wykonanie:
- wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia.
- Ciasto podziel na 2 części i uformuj z niego 33 kulki. Możesz też zrobić jeden długi wałek i podzielić go na 33 części.
- Pokrój ser na kosteczki o wymiarach 1 x 1 cm i każdą część obklej dookoła ciastem formując na powrót kulki.
- Wszystkie 33 kulki wyłóż na blasze tak, by się stykały i tworzyły razem choinkę.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 250 °C przez około 8 minut.
- W czasie, gdy kulki będą się piekły, roztop masło i dosyp do niego zioła.
- Upieczone kilki smaruj masłem i podawaj od razu w towarzystwie sosu pomidorowego doprawionego do smaku szczyptą cukru.

wróć i sprawdź
więcej przepisów