


KRUCHE MINI-SZARLOTKI





Składniki:
Nadzienie:
- 1 kg jabłek
- 2 łyżki Cukru Białego Diamant (może też być Drobny)
- szczypta cynamonu
Kruszonka:
- 100 g masła
- 150 g mąki
- 100 g Cukru Waniliowego Diamant
Wykonanie:
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Upraż je z 2 łyżkami cukru i szczyptą cynamonu, a następnie przełóż do małych naczyń żaroodpornych. Masło, mąkę i cukier waniliowy włóż do miski i zagnieć na kruszonkę. Gdy będzie gotowa, wyłóż nią naczynia z jabłkami. Miseczki wstaw do zimnego piekarnika i piecz 25 min w temperaturze 180°C. Podaj, gdy lekko przestygną. Nasi mali doradcy donoszą, że najlepiej smakują z gałką lodów waniliowych!

wróć i sprawdź
więcej przepisów