wróć i sprawdź
więcej przepisów

Słodkie bałwanki z bezy

Składniki:

  • 2 białka
  • 100 g cukru pudru Diamant
  • Pisaki lukrowe lub zabarwiony lukier
 

Wykonanie:

  • dokładnie oddzielone od żółtek białka przełóż do misy miksera i ubijaj na sztywną pianę.
  • Nie przestając miksować, dodawaj stopniowo cukier puder.
  • Odpowiednio ubitą masę przełóż do rękawa cukierniczego (możesz użyć woreczka śniadaniowego – złóż go na pół i znowu na pół, a następnie odetnij narożnik). Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj po kolei kółka tak, by stykały się brzegami – duże ze średnim i średnie z małym.
  • Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 45 minut w 140 °C
  • Upieczone bałwanki dowolnie dekorujemy.

Dziękujemy za Waszą pomoc!

oznacz nas #slodkielaczynaswieta
aby wspólnie szerzyć misję SOS Wiosek Dziecięcych

Obserwuj nas i bądź na bieżąco
z naszymi nowościami: