


SUSZONE OWOCE W CZEKOLADZIE


Czas przygotowania: 10 min



Składniki:
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki Cukru Pudru Diamant
- 3 łyżki kakao
- 5 łyżek śmietany
- szczypta cynamonu
- śliwki, morele, figi, żurawina lub inne suszone owoce
- do dekoracji: orzechy, wiórki kokosowe, cukier dekoracyjny Diamant
Wykonanie:
W rondelku rozpuść masło i dodaj: cukier puder, kakao oraz śmietankę. Wymieszaj i podgrzej, aż składniki się połączą. Dodaj odrobinę cynamonu. Owoce nakłuj na patyczki do szaszłyków i zamocz w polewie czekoladowej. Owoce odłóż na ruszt, aby nadmiar czekolady spłynął. Przed zastygnięciem dekorujemy tym, co mamy pod ręką – z doświadczenia wiemy, że najlepiej radzą sobie z tym małe rączki dzieciaków!

wróć i sprawdź
więcej przepisów